Actionhelg, med gode klubbresultater!

Lørdag 7. august arrangerte NMK Hamar sitt utsatte vårløp og 2. runde i Ifor Williamscupen 2021. Det var i underkant av 100 førere til start, og hele 51 av disse var egne medlemmer!

Arrangementet gikk på skinner og etter finalene i tre tiden, kunne vi gratulere følgende med disse plasseringer:

I senior, kjørte Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus inn til seier, før Cato Sveen fra NMK Hamar på andre plass og Henrik Brunes på tredje. Lars Erik Aasvestad kjørte seg inn til en femteplass, og med dette bidrar det til at han nå leder Ifor Williams Cupen forran Asgeir Taraldsen og Cato Sveen.

Foto: Bilcross.no

Det var Marcus Nysveen Haug fra NMK Hamar, i sin kjappe Mitsubishi Space Wagon som dro det lengste strået og vant juniorklassen forran David Hagen fra NMK Midt-Gudbrandsdal og Amund Lilleåsen fra KNA Solør Motorsport. Selv med en brutal bråstopp i A-finalen og en 5. plass, rykket Kevin Wiken opp som leder av Ifor Williams Cup for junior, forran Markus Elvelund og David Hagen.

Foto: Bilcross.no

I klassen bilcross damer, vant Therese Høgberg fra KNA Solør Motorsport, forran Marthe S. Nilsen og Guro Lagmandsveen Afseth begge fra NMK Hamar. Med en tredjeplass fra første runde i Ifor Williamscup, troner nå Therese Høgberg på toppen, over Juni Mostue på foreløpige andre plass og Guro Lagmandsveen Afseth på tredjeplass.

Foto: Marthe S. Nilsen

I cupen er det få poeng som skiller i topp i alle klasser, så siste løpet den 9. oktober blir helt avgjørende og veldig spennende!

Se resultater i cupen her

I tillegg til Ifor Williams Cup på Vendkvern Motorbane i helgen, har det vært flere arrangement ellers i landet hvor medlemmer av NMK Hamar har deltatt.

NMK Bø i Telemark arrangerte 3. runden i NM i Crosskart. Fra NMK Hamar deltok Tobias Spangen, Robin Hermansen og Karl Peder Nordstand i klassen 125ccm og Tom Huseby i klassen Extreme.

Robin Hermansen kjørte seg inn til to 2. plasser og en 3. plass i de innledende omganger, som kvalifiserte til 6. spor i A- finalen. Han kom ut som nr. 4 i første sving i finalen og avanserte ytterligere en plass og havnet på en totalt 3. plass. Han sier de hadde problemer med motoren hele helgen, hvor den gikk varm og manglet det siste av effekt. Problemet er funnet og de gjør nå tiltak til neste løp. Robin Hermansen ligger nå som nr. 2 i NM totalt.

Tobias Spangen var uheldig med en krasj første dagen og startet lørdagen med en 5.plass, men fikk med seg to fine heatseiere i de to neste omgangene og sto med 22 av 30 mulige poeng som holdt til en totalt 4.plass i innledende omganger. Tobias kjøre seg inn til en 2.plass i finalen og klatrer til topps i NM totalt.

Karl Peder Nordstrand, kjørte inn 3 heatseiere og seier i A-finalen. Han sier selv at dette ble en fantastisk helg, hvor han fikk øvd på det han hadde planlagt og dette ga god selvtillit til neste løp om 14 dager i Tsjekkia. Der deltar han som eneste nordmann i FIA European Autocross Championship.

Neste NM-runde kjøres hos NMK Aremark 4. september

Kan være et bilde av 5 personer og folk som står
Foto: Karl Peder Nordstrand

Hos NMK Grenland, ble det i helgen arrangert talentracet. Fra NMK Hamar deltok, Danelle Korntorp Nilsen, Emil Gjenga Lund og Jonas Grandum Spangen i klassen bilcross junior.
Blant disse var det Jonas Grandum Spangen som gjorde det best. Etter å ha kjørt feilfritt og vunnet alle innledende omganger, og i tillegg blitt tildelt ekstrapoeng for raskeste tid i 3 av 4 omganger – vinner han A – finalen. Utrolig nok tredje året på rad!

Se resultatlistene her: https://nmkgre.sircondesign.net/offisielle-resultater

Klubben gratulerer alle utøvere med deres plasseringer og prestasjoner i løpet av helgens arrangementer!