Baneracing i NMK Hamar

I tillegg til de grener vi selv står som arrangør i: Bilcross, Crosskart, Rally og Rallycross, har vi også medlemmer som er aktive i andre motorsportsgrener. Dette gjelder blant annet grenene: Dragracing, Gokart og ikke minst Baneracing.

I sistnevnte gren, baneracing, er det etter hvert blitt en stor gruppe aktive utøvere i klubben vår. I 2019 var det fire utøvere som deltok i en eller flere NM runder i GT5 klassen.

For sesongen 2021 vet vi at følgende utøvere har planer om å delta:

Utøvere i GT 4

Johnny og Jan Ivar Engelstad kjørte i GT5 i fjor, men «går opp en klasse» og kjører i GT4 i år, med hhv Volvo S60 og VW Polo.

Utøvere GT5

Foto: Team206

TEAM 206 – (Peugeot 206), ett team som satser friskt og har vokst seg til å bli ett av de større teamene i klassen. Flere av utøverne her har deltatt over flere år. Medlemmene av teamet er:

 • Mia Sagstuen Kristiansen
 • Guro Lagmansveen Afseth
 • Helene Sagstuen Kristiansen
 • Line Afseth
 • Lars Afseth

Teamet har i tillegg to leiebiler, som det er mulig å leie for enkeltløp, eller hel sesong.

Utover dette teamet, debuterte Geir Gransbråten i 2020 med Volvo S40 og stiller i samme klasse i år.

Det ryktes også at vi kanskje får se Lars Erik Aasvestad og Martin Nyhagen i GT5 i løpet av sesongen.

Foto: Bilsport.no

Terminliste 2021

 • 7.-9. mai Vålerbanen- Åpningsløp
 • 11.-13. juni Rudskogen- Asfalt Supercars
 • 25.-27. juni To be announced
 • 13.-15. august Rudskogen – Asfalt Classic
 • 3.-5. sept. Vålerbanen- Finalehelg
 • 17.-18.sept. Porsche festival (GT+- GT1- GT3 -GT4)

Kort om baneracing:

Racing skjer på asfaltbaner der fart og kjøreferdigheter er vesentlig for resultatet. Det konkurreres på permanente asfaltbaner over lengre distanser.

Hastigheten er avgjørende for resultatet. I de fleste konkurranser kjøres det kvalifisering, hvor deltager med beste tid får beste startspor i finalen.

Det finnes klasser for de aller fleste inndelt etter bilmerker, biltyper, amerikanske biler, spesialbygde biler, formel-biler, standardbiler og sportsbiler. Flere av klassene er også inndelt etter motorvolum.

Foto: Bilsport.no

Mer om GT4  

Klassen GT4 er basert på løpsbiler som er serieproduserte biler beregnet for allmenn trafikk på offentlig vei innenfor EU- og EØS-området. Med inntil 250HK drivhjulshester. Minimum vekt i klassen uansett effekt er 1000 kg. Les mer

Foto: Racefoto / Bilsport.no

Mer om GT5

GT5 skal være den rimeligste racingklassen for biler. For å få dette til er et stramt regelverk en forutsetning slik at man i utgangspunktet kommer langt med en «standardbil» som er tilpasset racing banen med enkle virkemidler.

Klassen er bygget opp rundt en Max drivhjulseffekt på 160 HK. Motorer med oppgitt motoreffekt over 180HK kan ikke benyttes. Det er ikke lov å «trimme ned/redusere motoreffekt» for å komme inn i klassen. Les mer