Crosskart i NMK Hamar

Kanskje ikke så mange tenkt over det, men NMK Hamar har vært en stormakt i denne grenen de siste 7-8 årene. Fra den tiden Aleksander Bjørnstad herjet i inn og utland med sin crosskart, har det blitt mange mesterskaps gull fra førere som representerer NMK Hamar.

Foto: Stig Bjørnstad

Crosskart er en gren som både er en rekrutteringsgren for de som virkelig vil satse innen motorsport, men det er også en gren for de som kun vil være med for gøy og være en del av et fantastisk miljø. Crosskart kan man begynne med det året man fyller 6 år og det er ingen øvre aldersgrense. En av styrkene til denne grenen er det gode miljøet som man lett blir integrert i.

NMK Hamar har i dag flere gode og talentfulle utøvere. Spesielt har vi 3 spennende utøvere som biter ekstremt godt i fra seg i klassen 125ccm.

Tobias G. Spangen (13 år) er en utøver som byttet gren fra gokart til crosskart før 2019 sesongen og kom inn i sporten med et brak og ble en vinnerkandidat fra dag en. Dette er en fører som kommer fra en motorsportsfamilie og har et meget høyt potensial. Og har man Spangen som etternavn pleier det å gå fort da man er ute på banen. Tobias er en gullkandidat til NM 2021.

Tobias G. Spangen, NM Finalen 2019, Foto: Ole Aasvestad

Robin L. Hermansen (14 år) har gått gradene innen crosskart og begynte det året han var 6 år. Robin har tatt steg for steg og 2019 sesongen ble det store gjennombruddet med bl.a. seier i det svenske mesterskapet. Robin har hatt en fantastisk utvikling og er virkelig en som kan gå helt til topps i 2021 sesongen. Dette er en utøver som har bevist at med tålmodig jobbing, får man gode resultater. 

Robin L. Hermansen, NM Finalen 2019, Foto: Ole Aasvestad

Karl Peder Nordstrand (13 år) startet også med crosskart det året han ble 6 år. Karl Peder har mange mesterskapsgull å se tilbake på. Foran 2020 ble han innlemmet i et profesjonelt motorsports management og jobber med å bli best i verden i rally. Han er et bevis på at crosskart er en fantastisk rekrutteringsgren for å satse mot andre grener.

Karl Peder Nordstrand, NM Finalen 2019, Foto: Ole Aasvestad

Stefan Broløkken er bevis på at det gror godt i klubben. Han kjører i klassen 85ccm og begynt å kjøre i sesongen 2020. Han vil vi helt sikkert høre mer om senere.

Vi har også Tommy Elvsvebakken som er godt voksen og bruker crosskart som en flott fritidsaktivitet. Nok et bevis på at crosskart er for alle.

Hva er crosskart?

Crosskart er en gokart som er påmontert større hjul, fjæring og veltebur slik at den kan kjøres på rallycross- og bilcrossbaner. I den solide rørrammen sitter føreren fastspent i 4-punkt sele og får en enorm fartsfølelse selv i moderate hastigheter. 0-100 km/t går unna på 3 sek i den største klassen. Crosskart kjøres også som sprintløp og bakkeløp. I Norge har sporten NM-status og det kjøres også mesterskap i NEZ.

Krav til lisenser

Det kreves bestått juniorkurs før lisens utstedes til førere under 18år. Det kreves ikke førekort i noen klasser, men en lisens og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Det kreves anmelderlisens for ledsager til utøvere under 18 år.

Ledsagerlisens
Alle utøvere under 18 år må ha med seg en ledsager med ledsagerlisens. Ledsager melder på deltageren og har det fulle ansvar for denne under løpet.

Vognlisens
Enhver deltager må løse vognlisens ved deltagelse i trening og løp. Vognlisensen utstedes hos NBF.

Crosskart er delt opp i seks klasser

Klassene er fordelt på utøveralder, motorvolum, vekt og type crosskart.
Les mer om klassene ved å trykke les mer.

Les mer