Gode resultater i utlandet!

Det er ikke bare her i hjemlandet og i bilcross det har vært gode prestasjoner. NMK Hamar har i helgen også hatt deltakelse i Sverige, på SM-runde i crosskart.

Det var Håkon Jacobsen Lund (11) som tok turen over grensen til Östmark og deltok i helgens SM-runde, i klassen 85ccm. I klassen stilte det totalt 33 startende, med utøvere fra både Norge og Sverige.

Håkon forteller via sin facebookside; at løpet, gikk over all forventing! Han kjørte inn til to heatseiere og en andreplass i de innledende omgangene – og kvalifiserte dermed direkte til A – finalen. Håkon holdt farten oppe også i finalen, og kjørte seg inn til en sterk andre plass.

Dette er fin oppladning til 4. NM – runde på Krabyskogen helgen 13.-14. August.

Foto: Arntzen foto

Vi må også nevne Karl Peder Nordstrand som er en del av EVEN Management og det norske juniorlandslaget i bilsport. Da unggutten Karl Peder kun er 15 år, er det bare i Latvia han kan konkurrere i Rally.

Foto: Jānis Asaris

I helgen som var, debuterte han i Rally i Latvia under arrangementet Rally Cesis, som inngår i det latviske mesterskapet. Med seg hadde han den meget erfarende og dyktig Stig Rune Skjærmoen som kartleser. Løpet startet med 2 etapper på fredags kveld og fortsatte med 6 fartsetapper på lørdag. Totalt ble det kjørt ca. 90 km med fartsprøver.

Debuten ble en suksess, hvor Karl Peder sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen, kjørte inn til en totalt tredjeplass – en meget sterk prestasjon på sitt første rally.

Foto: Jānis Asaris