Godt Nytt År!

Et nytt år nærmer seg raskt. Et år vi har store forventninger til med mer moro, fart, spenning, prestasjoner, frivillighet, investeringer og videreutvikling av klubb og medlemmer. Før vi tar imot det nye året kan vi som klubb se tilbake på 2022 som et år med mange fine øyeblikk, prestasjoner og opplevelser.

Sesongen 2022 startet allerede 3. april med kick-off for våre yngste medlemmer. Vi møttes på bowlingen på Hamar hvor det ble spilt to runder bowling og spist pizza. Dette var ett hyggelig møte for de yngste og det ble gitt litt informasjon til de foresatte.

Utviklingsstipendet 2022

I forbindelse med årsmøtet 16. april ble utviklingsstipendet for 2022 offentliggjort. Årets mottagere ble Tobias Spangen og Robin Hermansen. Begge startet med motorsport da de var 6 år gamle og har i flere år bekreftet sitt talent gjennom meget gode resultater i konkurranser, både i Norge og i utlandet. Les mer om tildelingen her

Arrangement 2022

24. april arrangerte Corvette Club Norway Innlandet motortreff på Rudshøgda. NMK Hamar var representert der med velvillige medlemmer til å stille ut alle aktive grener i klubben. De besøkende kunne få se og få prøvesitte crosskart, bilcross-, rally-, rallycross- og racingbil. Les mer om dette her

Klubben var også med på idrettens dag på Hamar 10. september. Sammen med mange andre idrettslag i Hamar kommune stilte NMK Hamar ut crosskart, bilcross-, rally- og racingbil på Stortorget.

Arrangement på Vendkvern har det også vært i 2022. Klubben har gjennomført de fem tradisjonsrike arrangementene med fire bilcrossløp, i tillegg til NM-avslutningen Rally Hedemarken. Alle våre arrangement har hatt god deltakelse og gjennomføring med fine rammer for utøvere og publikum. Dette er mye takket være våre velvillige og flinke funksjonærer – tusen takk!

Prestasjoner

Små og store prestasjoner har det vært blant mange av våre medlemmer gjennom året.

Rally

Foto: Karl Peder Nordstrand

Mot slutten av året fikk Karl Peder Nordstrand sin debut i en R5 rallybil i en alder av kun 15 år! Han deltok under rallyet Ralli Sprints Latvija 2022 helgen 29 -30. oktober hvor han presterte å bli totalvinner. Karl Peder ble også tildelt Eugenprisen 2022 under årets Bilsportsgalla.

Crosskart

I grenen crosskart ser vi det gror godt og det gleder oss med flere yngre medlemmer som satser i klassen Mini. Det er stas å kunne følge den gode utviklingen de får etter mange treningsrunder på Vendkvern Motorbane. I klassen 85ccm og 125ccm har vi hatt utøvere som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt.

Tobias Spangen og Robin Larsen Hermansen kjørte siste NM-runden på Gardermoen 27. september. Poengene var tett i forkant, men det var Spangen som trakk det lengste strået og kjørte seg inn til seier i A-finalen og dermed gjentagelse av NM-tittelen fra 2021. Robin Hermansen tok med NM-sølvet hjem til Hamar.

I klassen 85ccm har vi Håkon Jacobsen Lund som i år har gjort det veldig bra i NEZ Cup (Nord Europeiske Mesterskapet). Det siste løpet gikk 20. august i Estland hvor han kjørte seg inn til en tredjeplass. Dette gav han en total tredjeplass og bronse i cupen!

Baneracing

NMK Hamar har flere medlemmer som er aktive innen baneracing, og flest i klassen GT-5. En fin rekruteringsklasse som virkelig har fått stor interesse og deltakelse. Våre medlemmer har vist fin utvikling i løpet av sesongen og de blir spennende å følge videre i 2023.

Bilcross

Bilcross er og blir den grenen med flest aktive utøvere i NMK Hamar, og våre medlemmer har vært godt representert på løp rundt om i Norges land gjennom hele sesongen. Små og store seiere har det også vært, og mange navn kan nevnes.

Elverumsfestivalen var det stor deltakelse fra klubben og vi hadde medlemmer som gjorde det bra i alle klasser. Tommy Eng og Rune Berntsen kom på 1.- og 2. plass i klassen Veteran. Kevin Wiken havnet på en 3. plass foran klubbkompis Truls Krokengen på en 4. plass, mens Emilie Rundgren Pettersen kjørte seg inn til en 2. plass i klassen Damer.

Klubben gjorde det også bra på Eliteracet 2022. Det var Kevin Wiken som vant juniorklassen, mens Jørgen Mikkelsen tok seg inn til en tredjeplass.

I vår egen cup Ifor Williamscupen 2022 presterte våre egne medlemmer bra. Etter siste runde og finalen stod Kevin Wiken med mest poeng og vinner av juniorklassen. Isabel Bye vant dameklassen foran Emilie Pettersen og Kine Lund. I senior klassen vant traveren Martin Nyhagen foran Kristian Lien og Lars E. Aasvestad.

Årets klubbløp hadde som tidligere år stor deltakelse med 85 påmeldte og ble gjennomført i perfekt høstvær. Vinneren av dameklassen ble Isabel Bye. Robin Larsen Hermansen vant juniorklassen og Tommy Krokengen, tradisjon tro, vant seniorklassen 4. året på rad!

Klubben var i år godt representert på alle landsfinaler og hadde flest deltakere til både senior- og juniorlandsfinalen.

Det var i juniorlandsfinalen NMK Hamar gjorde det totalt best  med flere av våre medlemmer som kvalifiserte til finaler. Det er også kanskje der vi finner seieren som henger høyest. Tobias Grandum Spangen vinner årets juniorlandsfinale i en alder av 15år og i sin første sesong!

I tillegg må det også nevnes at Tobias Grandum Spangen ble kåret til årets bilsporttalent av Norges Bilsportforbund. Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla at vinneren av årets konkurranse ble utropt og Tobias kunne motta jubel og applaus fra over 800 gjester.

Foto: Bilcross.no

Utbedringer og prosjekter på Vendkvern Motorbane

Klubben har gjennomført utbedringsprosjekter av forskjellig art hver sesong de siste ti årene, men 2022 er nok året hvor vi har hatt den største investeringen totalt. Av de største prosjektene dette året ønsker vi å nevne:

«Prøv før du kjøper»

I samarbeid med Anker Bilservice, Hamar Dekk og Gjensidigestiftelsen har klubben fått kjøpt inn to bilcrossbiler og en minikart, i tillegg til kjøreutstyr. Disse skal benyttes til rekruttering;  om noen vil prøve sporten på for eksempel en trening, ifm. lisenskurs, instruksjon ifm. juniortrening og sponsor-events. Det vil bli anledning for å booke dette via vår webside.

Utbedring dommertårn

Komiteen for bygninger og teknisk drift har i løpet av våren fått etablert platting i forkant av dommer- og speakertårnet. Det har blitt en veldig fin plass med unik utsikt over hele banen vår. Dette er tiltenkt VIP og bevegelseshemmede. Innvendig har Jarle Spangen stått for oppgradering av entre og teknisk rom. Han har også malt hele dommertårnet utvendig på eget initiativ!

Start- og tyvstartanlegg

I samarbeid med fylkeskommunen Innlandet og Norges Bilsportforbund har klubben gått til innkjøp av start- og tyvstartanlegg. Dette vil komme klubben, funksjonærer og deltakere til gode fremover. Det vil bli en betydelig enklere rolle å være starter og vi får en absolutt objektiv dømming av startøyeblikket.

Bane

I forkant av sesongen fikk klubben lagt bekken langs startlangsiden i rør og kum. Et sikkerhetstiltak som også vil forenkle drift under arrangement ved enklere tilgang på vann for vanning. Utover dette ble det byttet ut masse i målsvingen. Banekomiteen har holdt banen vedlike slik at vi har kunnet gjennomført alle arrangement og treninger sesongen igjennom.

I høst startet vi med en del utbedringer av banetraseen hvor vi fjernet en del jordvoller og autovern for å erstatte dette med grusfeller og kerbs. Her vil det bli en del dugnadsarbeid med å ferdigstille prosjektet før sesongen 2023.

Maskinlager

Tidenes største investering på Vendkvern Motorbane ble gjort sesongen 2022. Klubben reiste et nytt maskin- og kiosklager på til sammen 230m2. Bygget vil gi en betydelig bedre hverdag for alle som bidrar til klubbens drift, og ikke minst vil vi kunne ta bedre vare på de verdier klubben har i driftsmidler og utstyr. Offisiell åpning av bygget vil bli våren 2023.

Vi må rette en takk til følgende for avgjørende bidrag til finansieringen:

  • Spillemidler (Kulturdepartementet/Norsk Tipping)
  • Sparebankstiftelsen Hedmark
  • Hamar Kommune
  • Sparebank 1 Østlandet (Lån/byggelån)

Hovedentreprenør for bygget er Th. Johansen & Sønner AS

Øvrige involverte og viktige bidragsytere har vært:

  • UBR AS (Ugelstad Byggrådgivning)
  • Sylliåsen & Afseth
  • Berglund Stål og Blikk AS
  • Arne Hansen Installasjon AS

En ekstra takk

For å kunne ha et tilbud på Vendkvern Motorbane/Rally Hedemarken med treninger og arrangement/løp er vi mange som bidrar på mange måter.

Funksjonærer og komitemedlemmer

Vi har mange ivrige og flinke funksjonærer og komitemedlemmer som står på og møter opp da vi trenger det. Uten disse personene ville vi ikke hatt anledning til å arrangere noe som helst. Vi sender dere en ekstra takk for innsatsen dere har lagt ned for klubben – tusen takk!

Samarbeidspartnere

Klubben har gjennom en tid opparbeidet seg flere samarbeidspartnere. Vi setter veldig stor pris på deres bidrag som gir oss flere muligheter til å gjøre klubben til en fin arena for utøvere, publikum og funksjonærer i alle aldre. Vi sender også en ekstra takk til dere!

Nytt år og ny sesong

Vi i styret ser på neste års sesong med forventninger om et enda godt motorsportår. Gode prestasjoner, klubb og arenautvikling, fart, spenning og godt frivillig dugnadsarbeid.

Med dette gjenstår det å ønske alle en god feiring og et godt nytt år – vi sees på Vendkvern Motorbane!