Crosscart

CC

Crosskart er røft sagt en go-kart som er påmontert større hjul, fjæring og veltebur slik at den kan kjøres på rallycrossbaner, altså en slags blanding av go-kart og rallycross. I den solide rørrammen sitter føreren fastspent i 4-punkt sele og får en enorm fartsfølelse selv i moderate hastigheter. 0-100 km/t går unna på 3 sek i den største klassen. I tillegg til rallycrossbaner kjøres det også sprintrace og bakkeløp. I Norge har sporten NM-status og det kjøres også mesterskap i NEZ.

Lisenser

Krav:
Det kreves bestått juniorkurs før lisens utstedes til førere under 18år. Det kreves ikke førekort i noen klasser, men en lisens og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Det kreves obligatorisk anmelderlisens for ledsager til utøvere under 15 år. Utfylt søknad skjema sendes NBF.

Klasser
Dette gjelder året man fyller:
Mini:      6 år til 11 år.
85 cm:   9 år til 13 år.
125cm: 12 år til 16 år.
250cm: 15 år.
650cm: 16 år.

Ledsagerlisens
Alle utøvere under 18 år må ha med seg en ledsager med ledsagerlisens. Lisensen er personlig, og må derfor utstedes i ledsagerens navn. Ledsager melder på deltageren og har det fulle ansvar for denne under løpet. Innehaver av ledsagerlisens kan kun anmelde en fører i et løp med mindre utøverne er søsken. I forbindelse med trening kan innehaver av ledsagerlisens ha ansvaret for inntil to utøvere. Enhver personlig lisens er gyldig som ledsagerlisens. Se NSR § 52.

Vognlisens
Enhver deltager må løse vognlisens ved deltagelse i trening og løp. Vognlisensen utstedes hos NBF. Ved utstedelse av vognlisens for nybygd crosskart eller eierskifte må søknad skjema fylles ut og sendes inn til NBF. Ved fornyelse av vognlisens kan kun fjordårets vognlisens sendes NBF med påskrift om fornyelse.

Reklame
Det er ingen reklame avgift for crosskart.

Les mer hos Norsk bilsportforbund

nbf_logo_72dpi_RGB