Landsfinale senior 2015.

Så har vi kommet til den helgen, den helgen i august hvor ett av de jeveste løpene i sesongen står for tur. Årets beste bilcrosser i seniorklassen skal kåres, og NMK Hamar stiller med 7 sterke førere.

Olav Rom Østerhaug – direkte kvalifisert fra landsfinalen 2014 på Bjorli, hvor han tok 3. plassen. Med unntak av en 2. plass på vårløpet på Vendkvern Motorbane i år så har det ikke blitt så mange løp på Østerhaug, men dette er så absolutt en fører verdt å merke seg navnet til også i år.

Lars Erik Aasvestad – kvalifisert etter en 4. plass på Dokka, en 6. plass på Kraby og en 5. plass på Momarken! En av de sterkeste (og ivrigste) denne sesongen er nok denne mannen. Han har kjørt mange løp i år og vært i A-finalen i bl.a tre (!) kvalifiseringsløp. Han sto også øverst på pallen på Vendkvern motorbane etter vårløpet, og har han ikke vært i A-finale så har den som regel ikke vært langt unna.

Espen Mikkelsen – seiersherren fra kval.løpet på Kraby og 3. plassen i vårløpet på Vendkvern. Her er det som regel mye råskap under panseret og en kjørestil som matcher, så også her har vi en sterk kandidat til de jeveste plasseringene under landsfinalen.

Tommy Eng– kvalifisert med en 2. plass på Kraby, og også her pleier det å være mye rå redskap og kjøring. Sesongen har ikke bydd på all verdens med løp i år, men vi vet jo hva det bor i Tommy..

Andrè Paulsen – kvalifisert etter en 4. plass på Kraby. Heller ikke her har det blitt så mye løp i år, men skal vi tro «ryktene» etter onsdagens trening på Vendkvern så bør det være gode muligheter for å kjempe med de beste bilcrosserne i landet her..

Daniel Nordby – kvalifisert etter en 3. plass på Drevsjø. Her er det vel egentlig rally og helt andre løpsoppgaver enn kjøring som har stått på planen denne sesongen, men etter en 3. plass på Drevsjø var også han klar for landsfinalen for senior. Etter en noe trøblete start skal opel`n nå endelig være klar, og om bilen er like bra som all innsatsen som er lagt ned så står det vel snart bare på sjåføren? Han har nok slettes ikke glemt gamle bilcrosskunster selv om han har bytta ut banekjøring med skogsbilveger.

Vigdis Eriksen – kvalifisert etter en 4. plass på landsfinalen for damer forrige helg. Også Vigdis har hatt en god sesong med mye A-finaler og pallplasseringer. Man skal ikke kimse av damene, og spesielt ikke denne dama her. Med Tommy Eng som sjefsbygger og kjøreferdigheter som virkelig kan hamle opp med både damene og mannfolka, skal det bli spennende å følge NMK Hamar`s eneste dame i landsfinalen for senior.

Jan Ivar Engelstad og Asbjørn Hermansen – begge kvalifisert etter kval.løpet på Vendkvern Motorbane, og utrolig nok måtte begge melde avbud til landsfinalen etter skader under Elverumsfestivalen…  Det er ikke ofte vi ser skader i bilcross, så det var jo veldig typisk, og ikke minst veldig synd, at begge skulle være så uheldige bare få uker før landsfinalen.
Engelstad kom forøvrig på 6. plass under kval.løpet, mens Hermansen var «lucky looser» da det ble besluttet å ta med alle 7. plassene fra kval.løpene.

Landsfinalen kjøres på Basserudåsen Motorbane, og første starten går allerede fredag 14 august kl 18.00.
Lørdagen starter med 2. omgang fra kl. 09.00.
Inngang er 200kr for voksen og barn under 15 år gratis.
For mer info – sjekk ut sidene til landsfinalen 2015.

Da gjenstår det bare å ønske førerne våre riktig LYKKE TIL – må beste fører vinne! (og være fra Hamar, selvfølgelig….?)