Landsfinalen 2015 – «kluns»

Slik beskriver ihvertfall Daniel Nordby løpet etter allerede 1. heat, 7 poeng til tross, men derfra gikk det også bare nedover, på en snurr og litt baklengs… Han og Vigdis Eriksen var de som lå best an etter fredagens kjøring, men da var det også slutt…

Mest uheldig var nok fjorårets 3. plass, Olav Rom Østerhaug, som måtte avslutte årets landsfinale allerede i 1. heat med en noe kortere bil enn han kom med.. Uflaksen fulgte førerne våre, og også Lars Erik Aasvestad måtte melde seg ut av dansen – bilen hans med motorhavari. Andrè Paulsen fikk fullført sitt 1. heat, men over natten var også den bilen ferdig – motorras…

Dermed sto det igjen 4 førere før dag 2 av landsfinalen, og vi kan jo oppsummere rimelig kort og greit hvordan de resterende heatene gikk for førerne våre: Snurringer, en tur i autovernet, dårlig med gir og ingen bremser for å nevne noe. Men uflaksen til tross, det var mye bra kjøring å se også! Synd det ikke skulle klaffe for noen denne helgen, for det er noe ufortjent at beste Hamarfører havnet på 47. plass totalt..

Men sånn er bilcrossen, det kan ikke klaffe alltid. Neste år er landsfinalen for senior på Elverum, så får vi se om det kan klaffe bedre da!

Det hadde uansett blitt vanskelig å hamle opp med Espen Kerim, NMK Konsmo, og de andre boblekjørerne i år, da boblene dominerte A-finalen med hele 5 biler. Kerim kjørte seg opp fra D-finale og etter målflagget var det han som kunne kalle seg Norges beste bilcrossfører i seniorklasse, med god grunn. Vi gratulerer selvfølgelig!

Sluttresultatene fra landsfinalen ligger her.