Landsfinaler 2016.

Vi nærmer oss slutten av juli, og landsfinalene står snart for tur.
Først ut er landsfinalen for junior på Gol, ett løp som også er ett av NMK`s jubileumsløp i forbindelse med 100års-junbileumet.
De begynner allerede fredag med ulike aktiviteter og bankett, før starten går 09.00 lørdag morgen.

Av over 120 førere er disse kvalifiserte og påmeldte fra NMK Hamar:
Martin Sveen
Magnus Knutsen
Amund Borgen
Åsmund Austgarden
Marius Eng
Mats Bakkom

Det var veldig mange juniorer på «generalprøven» – Goldasløpet, men det ville seg ikke for noen av våre der. Martin Sveen var den med høyest poengsum fra NMK Hamar på en 15. plass, og det ble hardt om plassene med mye hard kjøring og ødelagte biler. Men alle våre førere viste at de kunne henge med, så dette kan bli riktig så spennende!

Mandag 25. juli vil det være gratis trening for alle kvalifiserte Hamar-juniorer fra 18.00-19.30

 

Det begynner også å minke på muligheter for å kvalifisere seg til landsfinalen for senior på Elverum (27 august), men er man reiselysten er det fremdeles muligheter både på Bjorli, Melhus, Støren og Rana.
Det er allerede mange kvalifiserte fra NMK Hamar, og noen heldige eiere av gullbillett!
Pr.dags dato er disse påmeldt:

Lars Erik Aasvestad
Espen Linnerud
Olav Rom Østerhaug
Arild Westerhaug
Espen  Mikkelsen
Rolf Erik Sandvoll
Rune Berntsen
Stein Rom Østerhaug

Robert Andre Hermansen
Line Myrvold
Jim Tony Spangen
Ole Kristian Aasvestad
Martin Nyhagen
Trond G. Svenkerud
Fredrik Tålesen
Ole Kristian Aamot

Vi kan telle hele 16 påmeldte seniorer! Og det skal vi være rimelig stolte av, vel. Det skal selvfølgelig kjøres først, men mange av disse har kjempet seg frem i løpene som har vært, så her er det så absolutt muligheter. Elverum er også en bane mange av oss kjenner godt, og også her vil det bli muligheter for en «generalprøve» med Elverumsfestivalen 13-14 august.

Damelandsfinalen
kjøres i år på Brekka 6 august, med NMK Aremark som arrangør.
Det er ikke så veldig langt tilbake at dette var ett arrangement fra KNA sin side, men nå er dette også en landsfinale som blir tildelt av NMK. Her er det ingen kvalifiseringsløp, men det betyr ikke at det ikke er populært å kjøre. Pr. dags dato er det påmeldt rundt 80 damer, og påmeldsfristen er satt til 4 august så her er det muligheter for å melde seg på en god stund til. Foreløpig er disse damene påmeldt fra NMK Hamar:

Vigdis Eriksen
Rita Solvang
Mailen Ottem Bækken
Umaporn Stensrud
Kine Lund
Marthe Skjæret Nilsen

Her er sommerens store løp allerede nå til uka (27-30 juli) da det er sommerfestival og 10 omganger + finaler, men det ser ikke ut til at noen av våre damer skal dit for å teste banen helgen før damelandsfinalen.

 

Tilslutt må vi bare få med Arild Stensrud som ble dobbelt frontmester på 60-årsdagen sin (senior og oldboys) og Karl Peder Nordstrand som vant 2. runde i NEZ-mesterskapet i sin klasse i crosskart, siden sist. Gratulerer til dere begge!

 

Selv om det er lenge igjen for noen, så reiser straks de første landsfinaledeltakerne, og vi benytter derfor muligheten til å ønske alle LYKKE TIL på forskudd. Så vil vi oppdatere med evnt livelinker og resultater seinere.