Litt fra helgens kjøring.

Så var 2-dagers løpet over også. Vi begynner med å takke alle som har stilt opp – både på dugnad og funskjonærer. Vi har fått skryt for gjennomføringen, og det er mye takket være funksjonærerne våre. Atter en gang gjorde dere en strålende jobb!
Det var også mange publikummere som tok turen disse dagene, og det er jo alltid stas når det blir litt liv på tribunene.

Det ble noen avbud, men alikevel tok vi imot over 120 førere.
Mange kom nok for å prøve å kvalifisere seg til landsfinalen, men her ble det arrangørklubben som dominerte. Rolf-Erik Sandvoll og Lars E Aasvestad var de eneste med full pott etter innledende omganger, men Espen Mikkelsen, Dennis Mørkhagen (NMK Elverum) og Martin Nyhagen lå «hakk i hæl» med 47 poeng.
Fredrik Tålesen var sistemann i A-finalen etter fenomenal kjøring i B. Kenneth Storre var den som lenge var i føringen, men rett før mål smatt Tålesen forbi og Storre ble med den litt sure 7. plassen.
I A-finalen ble det derimot fort stang ut for Tålesen, og han måtte se resten fra indre bane.
Øverst på pallen denne helgen var det Lars Erik Aasvestad som fikk stå, med Dennis Mørkhagen på enn 2. plass, Rolf-Erik Sandvoll på en 3. plass, Espen Mikkelsen på 4.,  Martin Nyhagen på 5 og Fredrik Tålesen på 6.
4 i dagens A-finale var kvalifisert fra før, så her ble det delt ut gullbilletter.

Espen Mikkelsen valgte å gi sin til kompis Ole Kristian Aamot, Lars Erik Aasvestad ga sin til bror Ole Kristian Aasvestad, Dennis Mørkhagen ville gi sin til pappa Hans Einar Mørkhagen som takk for mye hjelp, og Rolf-Erik Sandvoll vil ha med seg sin samboer Line Myrvold som kjenner og kan bana på Elverum veldig godt – noe som har resultert i bl.a seier i damelandsfinalen på samme bane. Så her vil nok gutta få litt konkurranse!

13517839_10153546633822382_1267919812_o

(Klikk på bildene for å få de større)

I junior var det også Hamarfører på topp. Magnus Knutsen har vært suveren denne helgen, og kunne velfortjent ta den øverste pallplassen. Med han fulgte Mats Åsheim, NMK Trysil på 2. plass og etter litt forbikjøringer kom Martin Sveen, NMK Hamar, på 3. plass.

20160626_142228

I damenes A-finale ble det mye klabb og babb i starten, med snurring, kræsj og etter hvert svartflagg til Marthe Nilsen, NMK Hamar, som lenge ledet finalen. Dermed kunne Elisabeth Storsveen, NMK Elverum, kapre den jeveste pallplassen, og det var ikke ufortjent det heller. Storsveen har noen runder på Vendkvern nå, og kjørte som vanlig godt her på Vendkvern. Rita Solvang, NMK Hamar, greide å kjempe seg tilbake fra en dårlig start og fikk 2. plassen foran Tone Tetlien, NMK Hell.

20160626_142603red

 

Gratulerer til alle med mye gode resultater og takk for god underholdning!
Alle resultater finner dere her: http://www.nmkhamar.no/wp-content/uploads/resultatservice/index.html

 

Våt trofaste funskjonær gjennom mange år, han som alltid tar i mot oss når vi kommer til Vendkvern for å kjøre løp, har nylig fylt 60 år og fikk også en liten påskjønnelse etter premieutdelingen. Velfortjent – og gratulerer med dagen Morten Skogsrud!

20160626_143703red

Men det er ikke bare bilcross som har vært kjørt i helgen.
Karl Peder Nordstrand, Robin L. Hermansen (begge 85 ccm) og Karoline Nordstrand (crosskart mini) var i Bø og kjørte 3. NM-runden i crosskart.
Karl Peder kom på 2. plass og Robin på 4 plass – gratulerer med flotte plasseringer begge to!

 

Bjørn Nordby gjorde ett forsøk på å kjøre sprintrally, noe som dessverre endte med brutt denne gang.

 

Vi håper alle har kost seg i helgen, kjøring eller ei, så sees vi snart igjen på Vendkvern!
(Vi har jo trening nesten hver onsdag, for eksempel)