NMK Hamar

Adresse: Narmovegen 455, 2323 Ingeberg, Norge | GPS 60°51’07.0″N 11°06’19.8″E

Klubben NMK Hamar
NMK Hamar – Vendkvern motorbane ble stiftet i 2006, og tok da over driften av Vendkvern Motorbane fra NAF Hamar jr. Klubben har i dag ca. 250 medlemmer. Motorbanen har en sentral beliggenhet og regnes som et regionanlegg for kommunene Stange, Hamar, Løten og Ringsaker. Klubben er tilknyttet Norges Bilsportforbund som årlig lisensierer anlegget. Årlig arrangeres det 5 løp og vi holder åpen trening hver uke gjennom hele sesongen. Vi har i senere tid oppgradert med bedre fasiliteter, som sanitæranlegg og klubbhus.

Klubben ser på seg selv som et tilskudd til annen tradisjonell idrett som ball og lagidrett, hvor vi bidrar til å aktivisere gammel som ung. Klubben har aktive medlemmer fra 6–70 år. Driften er dugnadsbasert og gjøres idealistisk. Vi mener klubbens arbeid er et generelt og indirekte arbeid for økt trafikksikkerhet og fokus blant unge som eldre i innlandsregionen.  

SaabVendkvern Motorbane

Motorbanen ligger på grensen mellom Hamar- og Ringsaker kommune, med enkel adkomst fra E6 nord/sør. Banen er på totalt ca. 750 meter, hvorav 60% er grus, 40% asfalt og asfalt på startplate.

Her utøves motorsportklassene, bilcross, crosscart og rallycross.

NMK Hamar er også arrangør av det tradisjonelle årlige hedmarksrally.