Om NMK Hamar

Adresse: Narmovegen 429, 2323 Ingeberg, Norge | GPS 60°51’07.0″N 11°06’19.8″E

Klubben NMK Hamar

NMK Hamar er en regional klubb med medlemmer primært fra kommunene Stange, Hamar, Løten og Ringsaker. Klubbens aktiviteter er bilsport, med arrangementer i Bilcross, Crosskart, Rallycross og Rally. NMK Hamar har sitt eget motorsportsanlegg, Vendkvern Motorbane, som ligger på grensen mellom Hamar og Ringsaker kommuner.

Klubben har ca. 250 medlemmer fra 6 – 70 år, hvor 20% av medlemmene er under 19 år.

NMK Hamar har ingen ansatte, men baserer all aktivitet på medlemmenes dugnadsinnsats. Det legges ned 7- 8.000 dugnadstimer i året i utvikling, vedlikehold og arrangementer.

Vi mener klubbens arbeid er et generelt og indirekte arbeid for økt trafikksikkerhet og fokus blant unge som eldre i innlandsregionen. Tilbudet klubben tilbyr er også et tilskudd til annen tradisjonell idrett som ball og lagidrett, hvor vi bidrar til å aktivisere gammel som ung.

NMK Hamar skal: (Utdrag fra vår Handlingsplan 2024-2027)

  • Være den foretrukne klubb for motorinteresserte i vårt nærområde
  • Driftes som en frivillig organisasjon og i størst mulig grad være basert på dugnadsinnsats fra medlemmene
  • Bevisstgjøre myndigheter og lokalsamfunn om at den organiserte motorsporten
  • representerer et positivt og utviklende aktivitetstilbud
  • Sørge for at medlemmer og funksjonærer føler seg velkomne og inkludert
  • Være gode på arrangement- og funksjonærkompetanse
  • Ha en sunn og selvfinansierende økonomi
  • Fremstå som en veldrevet, aktiv og fremoverlent klubb

Vendkvern Motorbane

Vendkvern Motorbane, som har en sentral beliggenhet og regnes som et regionanlegg for kommunene Stange, Hamar, Løten og Ringsaker.

Med basis i utstrakt dugnadsarbeid, har klubben opparbeidet seg en motorarena, med tidsriktige fasiliteter, som klubbhus, speaker-/dommertårn, tre kiosker, to sanitæranlegg og et av landets beste publikumsarealer.

Banen regnes som teknisk utfordrende og er på totalt ca. 750 meter, hvorav 60% er grus, 40% asfalt og asfalt på startplate. Klubben er tilknyttet Norges Bilsportforbund som utøver kontroll og lisensierer anlegget.

Vi avholder åpen trening hver uke gjennom hele sesongen og arrangerer 5 – 6 offisielle løp i året, hvorav 1-2 løp har NM-status.

Rallyhedemarken.no

NMK Hamar er også aktive innen rally med egen landeveiskomite, som står bak det årlige og tradisjonelle Rally Hedemarken.

Rally Hedemarken er et nasjonalt rallyløp, og har lange tradisjoner med fartsfylte fartsetapper i Ringsaker, Stange, Løten og Hamar, med blant annet publikumsetapper på Vendkvern Motorbane. Løpet har over flere år vært avsluttende og avgjørende løp i både rally NM og NMK Rallycup.

Følg arrangementet på egen webside: www.rallyhedemarken.no