Pressemelding: Nå er Karl Peders vinterprogram endelig klart

Nå er Karl Peders vinterprogram endelig klart:

– Det blir utrolig kult å kjøre i Norge

Karl Peder Nordstrand (16) skal, sammen med kartleser Jørn Listerud, kjøre vintersesongen i rally-NM med en Ford Fiesta Rally4-bil. 

– Det blir utrolig kult å kjøre her hjemme i Norge, og måle krefter mot de mer rutinerte førerne her. Så får vi se hva vi kan få til, sier Karl Peder.

Duoen skal kjøre Sigdalsrally, Rally Hadeland og Numedalsrally i Rally4-bilen til Stig Rune Skjærmoen. Førstnevnte løp kjøres allerede neste helg. 

I fjor kjørte Karl Peder og Jørn en Skoda Fabia Rally2-bil med firehjulstrekk i Latvia. Totalt har Karl Peder kjørt 12 løp. Statistikken er som følgende:

  • 9 klasseseiere
  • 4 totalseier
  • Null brutte løp. 

Nå skal han altså konkurrere på hjemmebane. Ettersom Karl Peder har fylt 16 år, kan han kjøre ungdomsrally i Norge.

– Hva tenker du om å gå fra Rally2-bil (4WD) til Rally4-bil (2WD)? 

 Det er jo utrolig kult å kjøre Rally2, men det blir en veldig bra utfordring og veldig god trening å kjøre Rally4-bil i Norge. Her er det mange dyktigere førere som kjenner veiene og kjører fort. Men det handler også om budsjettet. Vi har gode partnere med oss, men det er et tøffere marked i år. Vi klarer å spare litt på å kjøre Rally4 i Norge i vinter, sier Karl Peder, og understreker:

– Jeg vil takke alle eksisterende samarbeidspartnere som gjør dette mulig. Tusen takk, sier 16-åringen.

I tillegg til tre løp med Ford Fiesta Rally4, skal Karl Peder og Jørn kjøre ett løp med den nye B-Zero-bilen i Rally Finnskog. Den skal leies av Petter Fausko. 

– Det er fint å bytte litt på hva slags biler som kjøres. Det ligger masse god lærdom i det. Det blir gøy å måle krefter i Norge, og forhåpentligvis kan vi komme ut med et positivt resultat, masse lærdom og erfaring i andre enden. Vi er også veldig glade for å ha med Jørn videre. Vi er utrolig fornøyd med han, sier sportssjef i Even Management, Roy Snellingen. 

Samtidig som forberedelsene til vintersesongen pågår for fullt, jobber teamet også knallhardt for å lande budsjettet for resten av sesongen.