Ungt talent fra NMK Hamar tildelt Utviklingsstipend for 2024

Hamar, 13. mars 2024 – I forbindelse med NMK Hamars årsmøte den 13. mars ble et av klubbens unge talenter hedret med Utviklingsstipend for 2024 på kr 20.000. Utviklingsstipendet, opprettet i 2021 for seriøst satsende medlemmer mellom 12 og 18 år, er en del av klubbens initiativ for å støtte lovende talenter i bilsporten.

Håkon Lund Jakobsen, en 13 år gammel crosskart-fører fra NMK Hamar, ble tildelt årets Utviklingsstipend. Håkon har utmerket seg i løpet av de to årene han har deltatt i crosskart 85cc, og har oppnådd imponerende resultater, inkludert en tredjeplass i NEZ (Nord-Europeiske mesterskapet) i sin første sesong.

Til tross for utfordringer i fjorårets sesong, har Håkon fortsatt å utvikle seg som fører og ble svensk mester og sikret seg en andreplass i NEZ. Selv med motorproblemer i to av rundene, klarte han å oppnå en respektabel sjetteplass i Norgescupen.

Fra og med 2024-sesongen planlegger Håkon å ta steget opp til 125cc-klassen og satse fullt ut. Med ambisjoner om å konkurrere i NM, samt muligens SM og det kommende mesterskapet som vil erstatte NEZ, jobber Håkon mot å opprettholde sitt høye nivå og sikte mot topplasseringer, med drømmen om å stå øverst på seierspallen.

Siden innføringen av utviklingsstipendet i 2021 har totalt fire medlemmer blitt tildelt stipendet: Karl Peder Nordstrand, Tobias Spange, Robin Hermansen og nå Håkon Jakobsen Lund.

Som en regional klubb med medlemmer hovedsakelig fra kommunene Ringsaker, Stange, Hamar og Løten, har NMK Hamar et sterkt engasjement for å støtte og utvikle unge talenter innen bilsporten. Klubben er stolt over å kunne gi økonomisk støtte til lovende utøvere som Håkon, og ser frem til å følge hans videre suksess på banen, sier leder Guro Haug Buvik.