Vendkvern Brug

Vendkvern Brug er grunneier av området Vendkvern Motorbane ligger på.

Vendkvern gård har vært i slekta siden 1899, og det er 4.generasjon som bor og jobber på gården.

Det vites med sikkerhet at det har vært gårdsbruk her siden slutten av 1500-tallet. I 1732 nevnes fire industrielle møller på Wendkværn (som det het tidligere). Wendkværn har navnet sitt etter kvernen. Det er et gammelt ord som kalles «å vende» i betydning av å fortjene, tilvende seg. Så var det vel en eller annen møller som vendte mer av kvernen enn folk likte, og så ble det Vendkværn.

På gården dyrkes det i hovedsakelig korn i tillegg til salg av ved. Fra og med neste år blir det blant annet tilbud om parselldyrking og selvplukk av bær. 

Av historisk sus kan det nevnes at Johan Nygaardsvold, statsminister i perioden 1935-1945, og Hans Majestet Kong Olav har hatt et opphold her på gården.

Vendkvern Brug Skog & Hage AS

Vendkvern Brug Skog & Hage AS er Innlandets største forhandler av Segway Powersports med ATV, UTV og SSV i fokus.

Foto: Vendkvern Brug Skog & Hage AS

De har fullsortiment av skog, hage og landbruksutstyr til ATV og UTV, og du kan du prøve ut 4hjulingene hos oss i skog og mark med tilgjengelig utstyr. Du finner de ved Hamar og kun 3 min fra avkjøring E6-Olrud. Vendkvern Brug Skog & Hage AS er godkjent og har avtale med Staten vegvesen for AutoReg, og har samarbeidspartnere innen finansieringsløsninger ved kjøp av kjøretøy og utstyr. Book tid for en prøvetur med Segway i landlige omgivelser! 

Vendkvern Brug Hundepark

Hos Vendkvern Brug Hundepark! kan du slippe hunden «fri» i trygge og naturlige omgivelser hele året. De tilbyr lek og moro i to separerte inngjerdede områder. Den minste parken(«Saga») er på ca. 5 mål i variert terreng. Liten gapahuk i parken.

«Ridebana» er på ca. 6 mål og her kan du kjøre helt inn i parken! Variert skogsterreng pluss stor grasslette. Flott gapahuk står til din disposisjon også her.

Den største parken, «Mølla» er under opparbeidelse. Dette blir en stor park på ca. 30 mål i skogen bak mølla. Ferdigstilles høsten 2022.

De tilbyr privat booking i alle tre parkene. Gå inn på deres bookingsystem og bestill parken helt for deg selv! Ønsker dere å være flere, så er dere velkomne til det men da på eget initiativ.